Григор с първа победа в Индиън Уелс 2017

OFFNews 13 март 2017 в 00:05 15092 1

Григор Димитров победи Михаил Южни с 6:4, 6:0 в първия си мач от тазгодишното издание на силния турнир в Индиън Уелс.

И двамата започнаха мача от втория кръг колебливо, с грешки, но постепенно качеството на играта се повиши. Доминиращият в нея 25-годишен българин спечели втория сет, без дори да даде гейм на 84-ия в света 34-годишен руснак.

Първи сет

Григор спечели първата точка от първия гейм с един удар, втората му отне 16. Българинът взе подаването си на нула, а и първото на съперника си за 2:0. Равенство, предимство за Южни и топка в аут от Григор осигуриха пробив и за руснака, а няколко минути по-късно равенството беше факт - 2:2.

Следващият пробив в сета дойде тъкмо навреме, за да може хасковлията да го затвори с 6:4 пред погледите и на сънародници, които гордо бяха опънали български знамена по трибуните на корта в луксозния комплекс в калифорнийската пустиня.

Втори сет

Вторият сет започна по подобен на първия сет начин. Григор бързо спечели първия гейм, след което започна битка за втория, която продължи 10 минути и 39 секунди. От петия си опит 25-годишният българин проби подаването на московчанина. Резултатът бе сет преднина и 2:0 гейма. Значително по-бързо Димитров взе третия гейм и в четвъртия отново се стигна до 40:40, първо и второ предимство за българина и 4:0 гейма срещу 84-ия в света. Григор взе петия гейм на нула, а след него и последния в мача за 6:0.

Мачът, втори в програмата на корт №2 за деня, започна в 22:49 ч. българско време и приключи след час и 10 минути игра.

Малко преди Григор Димитров участие в третия кръг на турнира си осигуриха Рафаел Надал, Кей Нишикори и Александър Зверев. Изненадата на турнира пък поднесе 129-ият Васек Поспишил (Канада), който отстрани световния №1 Анди Мъри още във втория кръг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови