Федерер: Танцувах цяла нощ, всичко ме боли

OFFNews 30 януари 2017 в 15:58 3256 0

Роджър Федерер поиска време да се нарадва на трофея си от Мелбърн, но в същото време хвърли поглед към 19-а титла от Големия шлем. И се прицели към първото място в Лондон.

35-годишният шампион се появи с трофея за традиционните снимки очевидно махмурлия и с пресипнал глас, след като празнува до сутринта.

Ранно отпадане от Ролан Гарос със сигурност ще му даде повече време за подготовка на трева. И подсказа, че ще хвърли всичко на Уимбълдън, докато се разхождаше из един от най-хубавите паркове на Мелбърн.

"Поставям Уимбълдън пред Ролан Галос. После идва Откритото на САЩ. На трева имам доста турнири за подготовка, ще играя в Щутгарт и в Хале. Зная, че имам най-добри шансове за титла от Уимбълдън", каза Федерер.

"В Париж е друго. Там не си ли сред фаворитите, нямаш никакви шансове да спечелиш. Виж, за Откритото на САЩ имам добър шанс. А и засега не правя планове да играя на клей. Ще играя в Дубай, Индиан Уелс, Маями. Едва през март може да пробвам клей,  не съм мислил", каза швейцарската машина.

"Сега имам месец, за да видя как ще се отрази всичко това. Тялото ми има нужда от почивка, така че ще взема седмица", продължи Роджър, "След това ще планирам оставащите месеци от сезона".

Федерер е твърд, че ще се върне в Мебрън за защита на трофея през следващата година. "Не към пропускал турнира, откакто играх при юношите през 1998 година, а после квалификации през 1999", добави тенисистът, който лекуваше близо 6 месеца контузия.

"Въпреки проблемите искам да играя още 2 години. Сега точно съм много уморен, краката ме болят зверски, гърбът ме притиска, защото нямах време за никакво лечение по време на турнира, а и танцувах цяла нощ. Държа се още, но всеки момент ще падна", помайтапи се шампионът.

"Преди турнира си мислех, че ще имам сили да се справя с един от фаворитите, след като да приключа. Че ще се обадят болките, което и стана. И ще ми падне рязко нивото, което пък не се случи" продължи Федерер.

След последната победа от Голям шлем - тази в Уимбълдън през 2012 година, Роджър и съпругата му Мика имат втора двойка близнаци, Лео и Лени. Изглежда те са му дали сили да продължи.

"Това е първият ми голям турнир с момчетата, затова е толкова специален за мен и за Мирка. Момичетата, които вече са на 7 годинки, бяха супер екзалтирани от трофея. Видях ги чак на сутринта. Като влизах, те се събудиха. Доста странен момент, но и много готин. Изкарахме незабравим половин час", добави Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови