Бивша номер 1 в света стана майка

OFFNEWS 20 декември 2016 в 10:32 6645 1

Бившата номер 1 в женския тенис Виктория Азаренка стана майка за първи път. Беларуската тенисистка роди син рано тази сутрин и веднага се похвали с радостното събитие в социалните мрежи.

"Днес проведох най-тежката битка в живота си, но постигнах най-важната си победа. Родих здрав син и съм изключително щастлива и благодарна", написа Вика. Тя обяви, че е бременна през юли т.г.

Последното й излизане на корта беше на "Ролан Гарос", когато вече е била бременна. Тогава тя приключи участието си в третия сет на мача от първия кръг срещу Карин Кнап, като официално обявената причина беше травма в коляното.

"Докато се възстановявах от контузията, узнах, че ще стана родител до края на годината. Това е истинско щастие и с нетърпение очаквам радостното събитие. Вероятно ще се завърна на корта, но не знам кога. Има много примери на жени-спортистки, които са се връщали на върха в своя спорт след раждане", написа Виктория през юли.

В тениса има наистина много подобни примери. Най-емблематичният е с белгийката Ким Клайстерс, която спечели три титли от Големия шлем, след като роди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови