Затвор от 8 г. получи мъж, заплашил и ограбил продавачка в денонощен магазин

OFFNews 21 април 2017 в 11:42 1739 0

Затвор от 8 г. получи мъж, заплашил и ограбил продавачка в денонощен магазин

8 години лишаване от свобода при строг режим получи рецидивист за това че заплашил и ограбил продавачка в денонощен магазин. 29-годишният Исмаил М. е предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна.

До присъдата на Варненския окръжен съд се стигна, след като подсъдимият призна вината си и поиска делото срещу него да се гледа по съкратената процедура. Законът позволява в такива случаи наказанието да бъде намалено с една трета. Заради това, че престъплението му е извършено в условията на опасен рецидив, мъжът получи 12 години затвор, които са намалени с една трета.  

На 1 май 2016 г. 29-годишният Исмаил, който е роден в Русе, но живее в село Смирненски, община Ветово, при условията на опасен рецидив отнел със заплаха с нож 224 лева от продавачка в денонощен магазин във Варна. Малко преди да влезе в магазина, подсъдимият сложил качулка на главата си. След това отишъл до витрината с бира, взел бутилка и се отправил към касата. Подал банкнота от 5 лева и докато продавачката връщала ресто, извадил нож от дрехите си и я заплашил. Заповядал ѝ да отвори касата. Когато срещнал съпротивата ѝ, замахнал с острието към нея и започнал с една ръка да рови из касата.
Взел банкноти и тръгнал да излиза от магазина. Продавачката се опитала да го спъне, но не успяла. Натиснала паникбутона и уведомила управителя за извършения грабеж.

Подсъдимият Исмаил М. е осъждан 6 пъти. Излязъл от затвора в Белене на 23 март 2016 г., където изтърпявал поредното си ефективно наказани, и след по-малко от два месеца извършил грабежа, за който днес, 21 април 2017 г. получи поредната ефективна присъда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови