Задържаха мъж, заплашил полицаи с убийство в Силистра

OFFNews 02 септември 2016 в 12:38 3534 0

Задържаха мъж, стрелял по полицаи в Силистра

Районната прокуратура в Силистра задържа за срок до 72 часа мъж, заплашил с убийство полицейски служители и извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съобщиха от прокуратурата в града. 

Срещу 40-годишния Сунай Ф. е образувано следствено дело за закана за убийство срещу полицейски служители и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

На 1 септември около 22.00 часа в дунавския парк в Силистра мъжът заплашил с нож група хора, които били по това време там. След подаден сигнал на тел. 112 пристигнали патрулни полицейски коли. При опит да бъде задържан, 40-годишният мъж оказал съпротива на органите на реда. Последвали предупредителни изстрели с цел мъжът да бъде възпрян. Тогава той заплашил полицаите с убийство.

Единият от полицейските служители прострелва буйстващия в крака. След това Сунай Ф. е отведен в спешния център, където му е оказана медицинска помощ. След това той е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Образуваното следствено дело срещу Сунай Ф. е по член 144, ал. 3 и по член 325, ал. 2 от Наказателния кодекс. Наказанието за първото престъпление е лишаване от свобода до 6 години, а за второто – до 5 години затвор.

Районната прокуратура в Силистра ще внесе искане в Силистренския районен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Сунай Ф.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови