Върховен съдия: Не виждам проблем да се срещам с хора от политическия елит

Юлиан Христов 27 април 2017 в 12:16 3683 4

Върховен съдия: Не виждам проблем да се срещам с хора от политическия елит

Не виждам проблем да се срещам с хора от политическия елит. Това заяви председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев. Той направи изявлението си по време на дискусия във ВСС за срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмените Георги Колев и Сашо Дончев. 

"Главният прокурор няма нужда от защита, защото няма нищо укоримо", заяви Колев. Според него истинската цел на искането за изслушване и проверка по скандала е внушение, че срещата е била с цел натиск и корупционно поведение. "Няма как да ме убедите в това, при положение, че излагате такива мотиви", обърна се към Калин Калпакчиев Колев.

Той посъветва главният прокурор да не обяснява за срещата при положение, че няма нищо укоримо в срещата.

"Не виждам проблем да се срещам с хора от политическия елит", заяви Колев. Нашата работа не е само в залата на съда, съжалявам, че го казвам. Ние имаме да вършим и друга работа и никой не може да ме убеди, че аз трябва да се въздържам от срещи с представители от политическия елит", заяви Колев.

По думите му задаването на въпроси към главния прокурор по този случай представлява дестабилизация на държавата.

Същото заяви и Румен Боев - член на ВСС и преди това в Апелативна прокуратура – Пловдив. "Всички си се сещаме с политически лица, че и с ръководители на партии се срещаме. Ами ще се срещаме", заяви той и обясни, че се е срещал с Христо Иванов и след като той не е бил министър и е станал председател на "някаква там партия". "Е, да спрем да се срещаме ли, ами ако сме приятели. Айде точно срещите кой с кого и в какво му качество да го оставим в другата му сфера", заяви Боев и каза, че благодари "на онзи господин, че ни дава газ вече толкова години". 

Според него проверката на срещата е проведена, след като Сотир Цацаров е дал обяснение за нея. "За какво са ни интересни, че си пият кафето ли. И аз съм си говорил с много хора", обясни Боев и поучи колегите си, че хората се съдят по делата им, както се казва в народната мъдрост. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

3

мнение от IP

27.04 2017 в 13:40

Нещо на малоумни ли ни правят?? Като са си пили кафето, защо единият кафепияч твърди, че са му оказвали натиск, другият кафепияч го махнаха от ръковеден орган на партия, а третият кафепияч не знам по какъв точно повод е ходил да се налива с кафе в тяхната компания?

15509

2

Бухльо

27.04 2017 в 13:36

Тези хора не просто потъпкват всякакви етични и морални правила. Те го правят, често неосъзнавайки и невъзпривмайки наличието на такива правила. В едно малко по-нормално общество, този поне от кумова срама щеше нещо да се усуче, а тук се бие в гърдите.
Много болно общество сме...независимо от цветовете за жалост.