Трима от биячите на Околовръстното остават в ареста

OFFNews 26 февруари 2016 в 23:02 23329 28

Трима от биячите на Околовръстното остават в ареста

Снимка БГНЕС

Трима от биячите на Околовръстното шосе в София остават в ареста. Това реши Софийският районен съд на късно заседание в петък вечерта.

Постоянен арест беше поискан за Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков. На 41-годишния Мартин Марков обвинението е свалено, тъй като пострадалите не са го разпознали. 

Тримата охранители на Ивайло Борисов - Ториното, който е сочен за дясната ръка на Златко Баретата, са обвинени за причиняване на средна телесна повреда в съучастие и по хулигански подбуди. В сряда те пребиха 30-годишния Васко Наумов и съпругата му – бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова. 

Георги Близнаков и Александър Гечев имат криминално минало. Най-младият от гардовете обаче - Христо Христов (23 г.), е бил най-брутален в побоя. 

Деянието им се отличава с изключителен цинизъм и дързост, тъй като те са нанесли побой и на двамата пострадали на пътя посред бял ден, като имало възможност грубото погазване на обществения ред да стане достояние за много хора.

Обвиняемите бяха въведени в сградата на съда с вериги на краката. Те поискаха да бъдат освободени от ареста. Съдията обаче мотивира отказа заради високата обществена опасност и защото тримата могат да извършат друго престъпление.

"Да мълчиш или си мъртъв", крещял Александър Гечев, докато удрял в лицето пострадалият Васко Наумов, стана ясно днес в хода на мярката за неотклонение. При ударите с палка той му избил преден ляв и преден десен зъб, както и метална коронка. Тримата са налагали семейството с метални палки. Според прокуратурата тримата действали без да са провокирани. 

Решението на съда може да бъде обжалвано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!