Цацаров за ЦУМ-Гейт: Може би и аз трябваше да пусна клип

OFFNews 19 май 2017 в 08:15 5952 6

Снимка БГНЕС

Сотир Цацаров

"Няма да слизам на нивото на тези, които създадоха ЦУМ-Гейт и да коментирам битовизми кой как влязъл на тази среща. Тя не е била тайна, а на 200 метра от Съдебната палата, не през нощта, а през деня, заедно с охраната ми от НСО. Няма да разкрия нищо, защото човек трябва да притежава елементарна коректност и възпитание. Може би и аз трябваше да пусна клип в интернет."

С тези думи главният прокурор на България Сотир Цацаров коментира пред БНТ скандала ЦУМ-Гейт, завихрил се след среща на обвинител номер едно с политика Георги Гергов и бизнесмена Сашо Дончев.

"След като упражненията върху моето име приключиха, може би е време и аз да кажа няколко думи. Срещата не е била тайна, нито нерегламентирана поради простата причина, че регламент за такива срещи не съществува. Дайте да създадем такъв регламент, но не само за мен, но и за другите членове на Висшия съдебен съвет или дори и за представителите на изпълнителната власт", коментира Цацаров.

Той попита риторично защо се мери с двоен аршин неговите действие и тези на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

"А нормално ли е председателят на ВКС да се среща с адвокати от най-маститата кантора в София или да се среща с лидери на партии", попита Цацаров.

"Познавам добре Панов и устойчивостта на характера му. Върховен съд и съдии ще има и след Панов. Прокурори ще има и след Сотир Цацаров. Не може да въвличаме институциите в лични конфликти. Ако някой желае да го прави, аз няма да влизам в неговия тон", каза още главният прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

6

мнение от IP

19.05 2017 в 11:19

Главният прокурор започва да звучи като младия успял бизнесмен "Каква е моята историческа вина...." Главният прокурор изобщо не може да схане, че не може да пита някого за какво му е да издава вестник или да подкрепя партия. Това е тотално неадекватно дори ако са се срещнали случайно на площада.

7568

3

Tabadatko

19.05 2017 в 09:28

"А нормално ли е председателят на ВКС да се среща с адвокати от най-маститата кантора в София или да се среща с лидери на партии" Това, което гн Цацаров искаше да каже на народа всъщност е - "Аз си мислех, че ако аз не изказвам другите, и мен не трябва да ме изказват". Но най-важното е, че никой не коментира, че главният прокурор на страната е нареждал на и може би и заплашвал друг човек, гражданин на България. Добре, че не бях аз, а Сашо Дончев, който има гръб и пари, да се пази.

 
X

Подкастът на OFFNews