Цацаров предупредил Янева, че ще иска отстраняването й

OFFNews 16 ноември 2015 в 08:57 4242 6

Главният прокурор Сотир Цацаров лично се е обадил на бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, че ще поиска отстраняването й на заседание на Висшия съдебен съвет, след като срещу нея е образувано досъдебно производство за разработката "Червеи".

Това става известно от нов запис, разпространен от "Биволъ" и част от разговорите на съдийката, изтекли през онлайн платформата "Болканлийкс".

"И вече вечерта Сотир ми звъни в 7 или 8 и ми казва: Искам от мен да го разбереш. Утре ти внасям в Съвета, че е образувано… Не, образувано е производство срещу тебе и утре ти внасяме в Съвета отстраняването", казва Янева. 

Цацаров потвърди, че е говорил с Янева, но до момента, в който срещу нея е образувано досъдебно производство. Това се случва на 17февруари тази година. Според изтеклата извадка от разговор, главният прокурор се обажда на Янева ден след това.

Тази вечер от 18:30 пред Съдебната палата е организиран граждански протест за оставката на Сотир Цацаров под надслов „Да спрем опраскването на съдебната реформа в Парламента! #ОСТАВКА на главния прокурор и разпускане на ВСС!“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!