Срещата между Сотир, Жоро и Сашо създава стандарт, смята Лозан Панов

OFFNews 27 април 2017 в 13:01 7899 3

Срещата между Сотир, Жоро и Сашо създава стандарт, смята Лозан Панов

Това е нормална сеща между Сотир, Жоро и Сашо, в която те са си казали нещо. Като не бъде решен случаят, по този начин ние създаваме един стандарт и оттук всеки един прокурор в обедната почивка може да прави каквото си иска, без да му се държи сметка за това. Тук става въпрос за главния прокурор. Ако Жоро и Сашо, които са бизнесмени, които мога да си уреждат среща с всеки, то при главния прокурор е малко по различно, защото изисква стандарти на поведение.

Така председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов коментира срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов. Във ВСС днес беше внесено искане за изясняване на фактите около срещата. Това доведе до нападки от страна на мнозинството във ВСС, подкрепящо Сотир Цацаров. Представляващият ВСС Димитър Узунов, който в записите между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова беше посочен като "човекът на Бойко", опита няколко пъти да прекрати дискусията, за да не бъде унижаван главният прокурор. 

Други членове на ВСС дори съзряха опит за дестабилизация на държавата с внесеното искане и причиняване на "три месеца безсъние на главния прокурор".

"Има проблем и институцията, която може да даде решение, е ВСС. Никой не упреква главния прокурор. Ние питаме – имало ли е такава среща, защо сте приели поканата. Защото нито аз, нито г-н Калпакчиев сме го хванали под ръка и сме го завели там. Той е разговарям с Жоро и Сашо, но не разбрахме за какво. Има неясноти, които очакват своите отговори", каза Панов.

Той обясни, че въпросът ще бъде "заметен" и проблемът ще бъде забравен. Той направи аналогия със скандала Яневагейт. "Тази активност на прокуратурата, която сега се представя като румънския модел, всъщност идва постфактум след тази среща", каза Панов.

Целта е главният прокурор да бъде дискредитиран, заяви Димитър Узунов. Той смята, че целта е главният прокурор да бъде унижен. "За съжаление, вие сте лош актьор в този сценарий. Ако се пренесете в Холивуд, аз мисля че и Робърт Де Ниро ще ви носи чантата. По същият коварен начин му забихте нож в гърба на г-н Цацаов и нямате свян да стоите до него, нямате срам дори", каза Узунов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

27.04 2017 в 13:39

Не знам кой от двамата цацаров и панов ми е по-неприятен.
Преди година време тази особа от снимката мълча като г@з след публикуване на материали за негови срещи с един правен "издател", бизнесмен, дето му звънял на "специалния" телефон. Брей как бързо се забравят нещата...
Сега същия този суек говори за "стандарт" моля ти се!?
Ама публикуван ли този "стандарт" в СИЕЛА бе?

17439

2

мнение от IP

27.04 2017 в 13:13

Аз имам само един въпрос. Докога Димитър Узунов ще ни залива със свещена простота от тази длъжностна позиция? Кога му изтича мандатът? Защото някак обидно ми идва...