Съдия от СРС: Елате ни вижте колко от нас имат нормални семейства

OFFNews 09 декември 2016 в 12:41 19600 3

Елате ни вижте колко от нас имат нормални семейства. Това са думи от емоционално изказване на съдия Цветелина Кържева, която е съдия в Районния съд в София от 2005 г. Тя беше сред присъстващите на срещата на протестиращите съдии и членове на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Заради непоносимите условия на работа в съда и поредното искане за проверка за забавяне на делата в съда, председателят му Методи Лалов хвърли оставка. Съдии и служители на съда излязоха на протест пред сградата на СРС. Ето какво каза още съдия Кържева пред членовете на ВСС:

От 11 години проблемите на СРС са едни и същи. Този проблем не е решен, поне откакто аз съм в този съд. Натовареността в съда не е решена, с 20 бройки няма как да бъде решена. Елате, моля ви, на място и вижте какво се случва. Аз съм всеки божи ден на работа, и съм сред нощите на работа, там съм и събота и неделя, там сме и на празниците. Ние нямаме празници. Елате и вижте колко от нас са с нормални семейства и нормален живот. Страшно много искам да си свърша работата и денонощно работя. От две години насам аз заседавам извънредно и въпреки това имам забавени дела. Поставяте ни в зависимост по този начин. Естествено, че ще имаме забавени дела. Във всеки един момент сме зависими – от една страна от дисциплинарка, защото не си пишем делата в срок, от друга страна ни притискат гражданите, защото искат бързо правосъдие. Обожавам професията си, и само това е нещото, което ме спира да не тръгна. Искам да бъда полезната на хората, защото станах съдия заради това. Но няма кака да бъда полезна, защото вие не ни го позволявате. И не, не мрънкаме. Елате и ни вижте.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

1

мнение от IP

09.12 2016 в 13:05

Да обаче не се спазва никакъв срок. Най-елементарите дела се влачат две години. За сложните не смея да помисля. Постановяват се и грешни определения и решения.