Съдят майка, набила учителката на дъщеря си в Севлиево

ОFFNews 27 март 2017 в 14:55 2311 1

Районната прокуратура в Севлиево внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишна жена, нанесла побой над преподавателката на дъщеря си, съобщават от държавното обвинение. 

На 6 януари 2016 г. Румена М. връхлетяла в класната стая на дъщеря й, към дадения момент второкласничка в СОУ "Васил Левски", и нападнала преподавателката, класна ръководителка на момичето.   

Причината е, че по-рано дъщеря на обвиняемата помолила да бъде освободена, за да отиде до дома си да се преобуе, понеже си била измокрила краката. Двете учителки преценили, че не е необходимо, защото детето вече се било преобуло с екипа си за физическо възпитание, а и нямало възрастен негов роднина, който да го придружи до дома му.

Въпреки това по време на часа ученичката се опитала да се свърже по мобилния телефон с майка си. Учителката решила, че детето пречи по този начин и взела телефона, но той продължил да звъни. Затова тя отговорила на едно от позвъняванията, като разговаряла с майката на детето и обяснила, че в момента се провежда учебен час, като едновременно с това я помолила да престане да звъни, защото пречи на работата.

Няколко минути по-късно майката отворила вратата на класната стая и извикала дъщеря си да излезе навън. Учителката я помолила да напусне, но тя започнала да се държи агресивно, да обижда преподавателката, като едновременно с това я блъскала в гърдите с ръце, оскубала косата й и да я удряла с юмрук в лицето.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови