Съдът върна на прокуратурата делото за атентата срещу Алексей Петров

OFFNews 25 октомври 2016 в 11:48 3549 0

Съдът върна на прокуратурата делото за атентата срещу Алексей Петров

Снимка МВР

Софийски градски съд (СГС) прекратява делото за атентата срещу Алексей Петров и го връща на прокуратурата. От пресцентъра на съда съобщиха, че съдебното производство срещу Роман Логвиненко, който е обвинен в организирането на опит за убийство Алексей Петров, ще бъде върнато, защото в рамките на разследването е допуснато нарушение. Според съобщение от пресцентъра на съда става ясно, че става въпрос за "отстранимо съществено нарушение на процесуалните правила, довело до ограничаване на процесуалните права на обвиняемия".

Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд в 7-дневен срок от съобщението до обвиняемия.

Делото влезе в съда на 2 септември, но към момента не са ясни мотивите за атентата. Според държавното обвинение съучастници на Логвиненко са Артьом Темпински, Максим Чорний и Йевен Балков. Логвиненко е организирал убийството на Петров като е давала наставления и разпореждания, като обещал да плати 200 хил. евро на тримата. Освен това, лично той е осигурил два гранатомета РПГ-22, давал е съвети, разяснения и е организирал следенето на Петров. Украинецът е набавил и леките автомобили за извършване на престъплението – марка „Ситроен Саксо“ и „Опел Астра“.

При опита за убийството на бившия съветник в ДАНС на 29 октомври миналата година нямаше пострадали. От стрелбата с гранатомет бронираният автомобил на Петров се размина само с хлътнала дясна врата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови