Съдът пусна кмета на Галиче и сина му, Чоков е тежко болен

OFFNews 09 януари 2017 в 21:04 21447 5

Снимка БНТ

Кметът на село Галиче Ценко Чоков, прочул се с десетки скандали, излиза от ареста заедно със сина си Мартин. Специализираният съд реши да промени мярката им за неотклонение на "домашен арест", съобщи БНТ. Причината - влошеното здравословно състояние на Чоков.

Вечният кмет на врачанското село се яви в съдебната зала с патерици. От юли миналата година той е в затворническата болница, тъй като страда от коксартроза. Според съдебните лекари здравето на Чоков се е влошило след задържането му. Според медицинска експертиза той страда от множество заболявания - хипертония, клаустрофобия и още.

Според д-р Цветелин Гатев, началник отделение “Съдебномедицинска експертиза” във ВМА, на Чоков са открити още диабет, дископатия с радиколит. За първи път са диагностицирани в ареста.

Така 10 дни преди да изтече максималния срок за задържането на Ценко Чоков и сина му, съдът прецени, че няма опасност да се укрият и ги пусна под домашен арест. От прокуратурата заявиха, че са приключили с разследването и са готови с обвинителния акт.

Въпреки това двамата ще могат да се завърнат в Галиче най-рано в края на седмицата, защото решението на съда не е окончателно и може да се обжалва в тридневен срок.

Ценко и Мартин Чокови бяха задържани през май миналата година за участие в престъпна група за лихварство и рекет. Тогава при спецакция бяха задържани общо 12 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

6

ELPIDA

10.01 2017 в 15:43

" ...хипертония, клаустрофобия, диабет, дископатия с радиколит..."

Диабетът му си е най-вероятно тип-2, или така наречения старчески.С тези заболявания при нормално медикаментозно постоянно лечение и физиотерапия 2 пъти в годината , може да живее поне до 95 годишна възраст.
На лекарите много добре им е известно колко млади хора на 25 год. са хипертоници,имат протрузии, гръбначни хернии и т.н...
работят и не се оплакват!

Господата от прокуратурата, в тази държава все още се намират грамотни хора, наясно с посочените "заболявания" на тартора от Галиче !

15614

4

OTBPAT

10.01 2017 в 08:30

А свидетелите срещу него пазят ли ги поне?

42249

1

Denis Rizanov

09.01 2017 в 21:20

Е ка па да земе да умре. Цяло село ше напрай банкет! Боци ше води опелото.