Разкриха убийството на изчезнало преди година и половина момиче

OFFNews 16 декември 2016 в 12:48 3339 2

Разкриха убийството на изчезнало преди година и половина момиче

Окръжната прокуратура в Разград е привлякла като обвиняем 24-годишния Таджер Т. от село Желязковец, който ще отговаря за убийството на безследно изчезнало преди година и половина момиче от същото село.

Престъплението е било разкрито след продължили година и половина издирвателни действия на ОД на МВР в Разград. Срещу Таджер са събрани доказателства от анализ на трупни останки. ДНК-анализът по намерените изключително оскъдни човешки останки в землището на село Желязковец сочи, че те принадлежат на момиче с ДНК, какъвто носят родителите на убитата Катя. 

Според прокуратурата мъжът е направил пълни самопризнания. На 17 юли 2015 г. обвиняемият се срещнал с момичето, което познавал от 3-4 години с прякора Бубуш, въпреки че бил приятел с нейния брат. Около 22.00 часа на този ден Катя срещнала Таджер в центъра на селото. После двамата тръгнали към махала, където живеел мъжът, тъй като по думите на момичето, то имало приятел и се страхувало някой да не ги види.

След срещата двамата отишли на възвишение около селото. Таджер искал от момичето да правят секс, но тя отказала. Тогава той хванал момичето за гушата и я стискал няколко секунди. Чул, че Катя хълца и по пулса ѝ разбрал, че е мъртва. Пренесъл мъртвото тяло в близката борова гора, където го захвърлил и покрил с борови игли и шума.

В момента обвиняемият Таджер изтърпява присъда лишаване от свобода за срок от 6 години за грабеж, придружен с опит за убийство на проституираща жена от Русе. Предстои до дни обвинителният акт срещу 24-годишния мъж да бъде внесе в Разградския окръжен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12133

1

Gaijin

16.12 2016 в 15:31

Някой мисли ли, преди да пише тези материали?
Значи, според вас, "Чул, че Катя хълца и по пулса ѝ разбрал, че е мъртва."
Мъртвите по принцип нямат пулс, освен ако не са от фантастичен филм.
Имйте уважение към паметта на загиналото момиче.