Пуснаха с "подписка" открадналата пари за лечение на дете

OFFNews - Бургас 31 януари 2017 в 17:30 9800 2

Снимка Фейсбук

Доника и Петко

Доника Попова, която бе арестувана за кражба на кутия с дарение за лечение на болно дете от Бургас, бе пусната от ареста с мярка за неотклонение „подписка“. Соченият за неин съучастник, който на заснетото видео се вижда как прикрива Доника, докато тя прибира кутията в чантата си, остава зад решетките, реши Бургаския районен съд.

Според прокуратурата, те са откраднали около 400 лв. Сумата се е събирала в магазин в бургаския комплекс „Славейков“ за лечението на малкия Любчо, който страда от рядко заболяване на очите, което му позволява да различава само цветове, но не и обекти.

Доника, която по непотвърдена информация е наркозависима, обещала, че майка й ще помогне, за да се възстанови сумата. Сред мотивите за по-леката й мярка е, че е безработна и е майка на малко дете. Макар да не е осъждана, спрямо нея има няколко дела за дребни кражби.

Приятелят й, Петко Великов, е наркозависим, има 13 присъди за кражби. В искането си да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, изтъкнал пред съда, че майка му била болна от рак, баща му – трудноподвижен и нямало кой да се грижи за тях.
Определенията подлежат на обжалване пред Окръжния съд в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7568

2

Tabadatko

31.01 2017 в 18:12

Това отзад суджуци ли са? Иначе се радвам, че най-сетне наркозависимите си показват главата. Нека да се чува повече и техният глас. След 10-20 години пък ще започнем да се питаме, от кого ли си купуват?! :) Така до 2100 година ще сме избрали завършилият скоро мандата си еврокомисар Меглен Пръмов-Кунев, за да напише анти-наркотичен закон, който обаче няма да бъде приет, защото Бойко Борисов младши е хвърлил оставка след 40 дни управление, защото в страната има няколко несъгласни с него. :)

42249

1

Denis Rizanov

31.01 2017 в 17:38

Опиатно зависим биологичен материал с българско гражданство.