Прокуратурата във Видин задържа четирима побойници, налагали мъж пред жена му и децата

OFFNews 19 май 2020 в 18:12 3632 0

Прокуратурата във Видин се задейства по случай с пребит мъж в областния град.

На 16 май около 11:20 ч. в центъра на Видин мъжът, който излизал от дома си заедно със съпругата и двете си деца, бил нападнат от четирима души. Побойниците го удряли с бухалки и боксове пред очите на семейството му. След подаден сигнал до органите на реда незабавно са започнали действия по установяване на извършителите, били претърсени няколко домове, както и изземване в имот и леки автомобили. За срок до 72 часа са задържани 4 души - А.С. (на 36 г.), В.С. (на 40 г.), В.В.( на 23 г.), К.К. (на 19 г.). Те са били привлечени в качеството на обвиняеми за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

По искане на прокуратурата на трима от обвиняемите е наложена мярка “задържане под стража”, а В.С е с мярка “подписка”, която ще бъде протестирана от РП-Видин.

Зам.-апелативният прокурор Галя Маринова заяви, че “нито един случай на побой или на хулигански прояви няма да бъде неглижиран и това трябва да е ясно“, а противодействието на битовата престъпност продължава да бъде сред приоритетите на прокуратурата. „С оглед на сложната епидемиологична обстановка в страната и завръщането на много хора от чужбина, вкл. криминално проявени, прокуратурата, разследващите и правоохранителните органи полагат максимални усилия за недопускане на ескалация на битовите престъпления и за тяхната превенция“, увери прокурор Маринова.

Съвместните акции на прокуратурата и МВР, насочени към намаляване на битовата престъпност, продължават на територията на цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови