Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Прокуратурата разпореди проверка на качеството на питейната вода

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 20 април 2017 в 10:2410590

Върховна административна прокуратура е разпоредила на главния държавен здравен инспектор да направи проверка на качеството на питейната вода за битови цели. Проверката е поискана след самосезиране по повод информацията за наднормените нива на уран във водата в някои населени места в страната.  

Водата за питейно-битови нужди е основна жизнена потребност. Водата заема място при стоките и услугите, без които е немислимо съществуването на отделния индивид. Това естество на водата налага особено внимателно и грижливо да се съблюдават правилата, осигуряващи изискуемите свойства на водата. Нарушението на тези правила могат да засегнат правата и на отделните граждани, и на цялото общество, уточняват от прокуратурата.

В защита на държавния и обществения интерес, ВАП е указала в срок до 22 май 2017 г., главният държавен здравен инспектор да уведоми прокуратурата за предприетите мерки при осъществяване на държавния здравен контрол и спрямо органите на РЗИ в страната.

В сряда стана ясно, че Районната прокуратура в Хасково е започнала разследване за укрита информация за наличието на уран в питейната вода в Хасково. Държавното обвинение ще разследва длъжностни лица, които са имали информация за това още в края на 2016 година, но не са я оповестили.
Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Темида
Прокуратура влезе и в НЕК
Прокуратура влезе и в НЕК
26 април 2017 в 08:462662
29 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.