Прокуратурата проверява патриоти заради блокадата на границата

OFFNews 30 март 2017 в 09:02 3358 3

Прокуратурата проверява патриоти заради блокадата на границата

Главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил в Софийската градска прокуратура (СГП) сигнали, които касаят блокадата на границата по изборите. 

От пресцентъра на Върховната касационна прокуратура (ВКП) съобщиха, че сигналите са свързани с блокадата на границата на 24 март на ГКПП „Капитан Андреево“ по време на митинг. Тогава са извършени недопустими действия срещу български граждани и е извършен опит да им се попречи да упражнят избирателните си права в изборите на 44-то Народно събрание, уточняват от прокуратурата.

На тази дата протестен митинг проведоха Обединените патриоти. 

От прокуратурата съобщават, че в сигналите се посочва, че кандидати за народни представители и други лица са отправяли заплахи и са упражнили насилие, което е станало публично известно и чрез медиите. Според сигналите са налице данни за извършено престъпление против политическите права на гражданите по чл. 167 ал. 1 от НК.

Главният прокурор е изпратил всички сигнали на Софийска градска прокуратура за извършване на проверка.

Предвид данните за извършено престъпление от общ характер и от лица, ползващи се с имунитет по смисъла на чл. 160 от Изборния кодекс, прокурори от Софийска градска прокуратура започват лична проверка.

В хода на проверката ще бъдат изискани от средствата за масова информация всички записи и предавания, съдържащи кадри от поведението на лицата, срещу които са сигналите. Ще бъдат снети обяснения от граждани и длъжностни лица (служители на МВР) и ще се изискат относимите по случая документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

4

Nik68

30.03 2017 в 13:13

От хорски срам, за да се потвърди "върховенството на закона", ще подуднят някоолко дена и толкова. Така се прави. У нас само на умрял нож вадят от прокуратурата.

11058

3

piton

30.03 2017 в 11:56

Е проверката, разследването, производството срещу неизвестен извършител, ще завършат с прокурорски констатации, че няма престъпление, няма деяние, няма вина, няма доказателства и извършителят е все така неизвестен :-)

То въобще нещо имало ли е? Имало ли е блокиране на хора, има ли прокуратура, има ли държава?

14355

2

neverland

30.03 2017 в 10:29

Екстра, време беше.