Прокуратурата няма да разследва изтичане на голите снимки на Асен Александров

OFFNews 16 януари 2017 в 15:35 6502 2

Прокуратурата няма да разследва изтичане на голите снимки на Асен Александров

Прокуратурата няма намерение да разследва как голи снимки на директора на столичното 51-во СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров са изтекли до медиите. Това стана ясно от изказване на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

В Софийска районна прокуратура (СРП) днес са докладвани материалите от проверката, като наблюдаващият прокурор е отказал да образува разследване. При проверката са направени две експертизи.

„Първата експертна справка е компютърно-техническа, която е установила, че на страницата на училището и на сайта на училището няма публикувани снимки на директора“, обясни Арнаудова. По думите ѝ на практика е опровергано твърдението, че снимката на Александров е била публикувана на сайта на училището.

Втората справка показва, че снимката не съдържа порнографско съдържание. Прокуратурата обаче не е правила проверка дали снимката е автентична или манипулирана. 

В случая с публикуването на снимката в столичен вестник прокуратурата не е извършването на престъпление. По време на проверката станало ясно, че "непознато лице е предоставило на хартиен носител тази снимка и тя е попаднала в печатно издание". Към момента не е ясно кой е предоставил снимката.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

16.01 2017 в 17:06

Прокуратурата не трябва ли да се самосезира и да повдигне обвинение на медията разпространила снимката за клевета и уронване на авторитета на учителя и училището?

12038

1

косата

16.01 2017 в 15:45

Оставка Цацаров, жалки сте !!!