Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Прокуратура влезе и в НЕК

OFFNews 26 април 2017 в 08:46 5561 7

Прокуратурата ще влезе днес в НЕК, за да разследва сключване на договори за услуги, за които компанията има административен капацитет, но въпреки това ползва външни фирми, съобщи Нова телевизия. Към 11 ч. прокурорите вече бяха в сградата, а обозначен служебен автомобил ги чакаше пред централния вход, видя репортер на OFFNews.

„Днес също сме предвидили следствени действия в една институция. Уверявам ви, че действаме по график”, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова телевизия.

„Разследваме безстопанственост по повод сключване на абсолютно неизгодни договори при наличие на собствен административен капацитет на съответната институция да извърши дейностите, за които иначе е платила доста пари на външни изпълнители”, заяви Арнаудова.

Проверката на НЕК започва е броени дни след началото на разследването на прокуратурата в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за престъпления по служба, извършени от длъжностни лица. Предполага се, че те са довели до запазване на необосновано висока продажна цена на газта.

Вчера пък прокуратурата започна разследване на строежа на магистрала "Марица", за който са похарчени неправомерно 51 млн. лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12212

6

terorero

26.04 2017 в 11:12

Важното е кога някой ще влезе в прокуратурата!? Всичко друго е блъф за малоумници и генериран трафик за информационните сайтове + осъждане на България в Страсбург след 4-5г.

63994

5

Red or Dead

26.04 2017 в 10:58

Следва по сценарии.....ДЖАНКАТА след като се възкачи за.....ТРЕТИ път горе на черешата да обяви с леко дрезгав глас как ЛИЧНО сваля цената на газа и парното за.....ЦЕЛИЯ летен сезон...:))))))
За сметка но това ще си гласува един нов заем от 20 МИЛИАРДА за благото на матрЯла и нови 3 МИЛИАРДА за.....“БЕЗПЛАТНО“ саниране......ПАК на матряла......алооооо...матрЯла, пазете си ДЖАНКАТА.....СРЕТАНЕЕЕЕЕЕЕ......ПУЦАЙ У ГЛАВУ......

13780

3

Перко

26.04 2017 в 10:07

Цъфне ли нещо за замазване и тутакси се появява прокуратурата. Интересна работа :)

21272

2

Гароне

26.04 2017 в 09:50

На много места влезе тази прокуратура, да видим, какво ще излезе от цялата тази работа.
Защото досега само вилза и излиза въпросната прокуратура.
 
X

Подкастът на OFFNews