Прекратиха производство срещу Марешки за изнудване и побой

OFFNews 24 април 2017 в 20:23 6668 5

Прекратиха съдебното производство срещу Веселин Марешки и Красимира Колева за изнудване и побой. 

Причината е депутатският имунитет на Марешки, съобщиха от Окръжния съд във Варна.

Марешки и Колева са обвинени в изнудване на наемателя на пицария "Ред хот" Асен Миланов. Марешки има и обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов. 

Разследването започна през 2014 година. 

Веселин Марешки бил замесен в имотен спор между бивши съпрузи за това кой да получава наема от пицария на ул. "Студентска", която е отдадена на наемател. На скандалите присъствал и общинският съветник Костадин Костадинов, който се е оказал познат на една от страните в спора. Така се стигнало и до физическата саморазправа, на която станал свидетел Асен Миланов.

Марешки и Колева изнудвали Асен Миланов, който е наемател на варненска пицария, като искали да им заплати 10 000 лева, като го заплашили с увреждане на имущество и с прекратяване на дейността на заведението му.

Главният прокурор Сотир Цацаров може да поиска сваляне на имунитета на Марешки, но тепърва ще стане ясно дали това ще се случи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

5

Лопе де Вега

25.04 2017 в 10:08

Време е да бъде премахната тази привилегия - да се укриеш в Народното събрание от наказателно преследване. Имунитет - само за работата в границите на служебната дейност на висши изборни длъжности.

Поздрав!

29585

2

Izalina

24.04 2017 в 21:43

чиста работа