"Опасно е да се искат промени в Конституцията заради персонални промени"

OFFNews 28 април 2015 в 18:55 3097 2

Ясен Тодоров, член на ВСС и председател на Етичната комисия

Опасно e да се прави промяна в Конституцията заради персонални промени, в който и да било орган. Тя се променя заради нови правила, отговарящи на променените обществени отношения.

Това съобщи Ясен Тодоров, член на Висшия съдебен съвет (ВСС) и председател на Етичната комисия, по повод коментарите, че промените в Конституцията се правят с цел да се премахне ВСС.

За добре е, че ВСС стана медийна звезда, защото до този състав на съвета много хора не знаеха, че има такава институция. Аз лично завършвам мандата с много лични негативи, допълни той и призна, че носи кръста си като човек, акумулиращ обществено недоволство. Според него както обикновено всеки гледа да си изтрие ръцете със съдебната система.

За успокоение на някои медии, ние всички сме юристи с професии, никой не се притеснява, че ще се върни да работи там, откъдето е тръгнал, коментира още членът на ВСС.

Този състав на Съвета е свършил неизмеримо повече работа от всеки състав преди нас, категоричен беше Тодоров по повод думите на адвокат Михаил Екимджиев, че този ВСС е най-вредният.

Екимджиев изпълнява определени интереси и няма какво да се коментира неговото мнение, допълни Тодоров. 

Съдебната система не е перфектна, но огромната част от съдиите, прокурорите и следователите са честни и почтени и добри професионалисти, смята той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови