Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Наказват две прокурорки, пили по три ракии в работно време

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 13 април 2017 в 15:0463565

Дисциплинарни производства срещу шефката на районна прокуратура във Варна Цветанка Гетова и заместничката й Милена Даскалова поиска Сотир Цацаров от ВСС. Двете дами се запили в работно време и обърнали по три ракии, уиски и бира в заведение, до което отишли със служебна кола прокуратурата. 

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе 2 предложения до Прокурорската колегия на ВСС за образуване на дисциплинарни производства срещу Цветанка Гетова – административен ръководител, районен прокурор на Районна прокуратура /РП/ Варна и Милена Даскалова – заместник районен прокурор на РП Варна за допуснати нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, накърняващи сериозно престижа на Съдебната власт, съобщиха от прокуратурата. 

На 13 март прокурорите Цветанка Гетова и Милена Даскалова били на работа. В 13,38 ч. същия ден Гетова и Даскалова пристигнали със служебен автомобил на РП - Варна в заведение в града, където си поръчали храна и напитки.

След сигнал за това, че прокурори на ръководни позиции употребяват алкохол в работно време извън прокуратурата, в 15 30 ч. на място в заведението извършили лична проверка прокурор от АП - Варна и прокурор от ОП - Варна. Те установили, че действително Гетова и Даскалова се намират в заведението и употребяват алкохол. Снети са обяснения от сервитьорите в ресторанта и е изискан касов бон за консумираните от Гетова и Даскалова храни и напитки. В хода на проверката било установено, че до 15.30 часа прокурорите Гетова и Даскалова са поръчали и консумирали 5 поръчки ракия „Бургас 63“, 1 ракия „Бургаска мускатова“, 2 поръчки уиски „Джак Даниелс“. Поръчали и консумирали са още 2 бири „Туборг“ и 1 минерална вода.

След извършената проверка прокурорите от АП - Варна и ОП - Варна си заминали, а Гетова и Даскалова не се завърнали на работните си места в Районна прокуратура - Варна, а останали в заведението до около 21.00 часа.

Освен, че административните ръководители на Районна прокуратура - Варна са нарушили Правилника за вътрешния трудов ред, като напуснали работното си място за времето от 13.38 ч. до 17.00 ч. на 13.03.2017 г., употребявайки алкохол в работно време и на публично място, Гетова и Даскалова грубо са нарушили утвърдените в обществото разбирания за благоприличие, висок морал и почтеност. 

Въпреки, че поведението им е установено от горестоящи прокурори от АП - Варна и ОП - Варна, Гетова и Даскалова си поръчали допълнително по една бира и продължили пребиваването си в ресторанта. Разглеждането на предложенията на главния прокурор е насрочено от Прокурорската колегия на ВСС за 19 април. 

Главният прокурор за втори път предлага на Прокурорската колегия към ВСС образуване на дисциплинарни производства срещу Цветанка Гетова и Милена Даскалова. На 29.03.2017 г. поиска да се ангажира дисциплинарната им отговорност за недопустима намеса в работата на прокурор и разследващ полицай при провеждане на следствени действия по досъдебно производство за закана с убийство.
Boa

Рейтинг : 2744

15.04 2017 в 21:39 5
+ 2
- 0
Кумчо Вълчо не се опитвай да гледаш
в паницата на ближния . . .
Нека да си хапват и пийват жениците със здраве,
стига да не съм им КЛИЕНТ и да консумират от чужди
мангизи, а не от . . .моите !
Hihi1981

Рейтинг : 1221

14.04 2017 в 10:09 4
+ 1
- 0
И ако това е проблема на прокуратурата,а не решенията които вземат нищо добро не ни очаква!!!
Перко

Рейтинг : 2361

13.04 2017 в 17:13 3
+ 1
- 0
Поне нещо са свършили, вместо да се почесват и да си бъркат в носа :)
Лопе де Вега

Рейтинг : 19236

13.04 2017 в 17:05 2
+ 0
- 0
Правилно! В работно време може да се пият само две ракии или три водки. Не може да се пие уиски вуще!

Поздрав!
кумчо вълчо

Рейтинг : 1394

13.04 2017 в 16:14 1
+ 1
- 0
Яли пили и се веселили. Ко яли? Пили!
Ко пили? На грил!

Та сега сериозно - ако цаца започне да ги проверява всиките .... сигурен съм, че повече от полвината са яли, пили през работно време. Не съм чул до сега някой прокурор да са го уволнили за действие или бездествие по сериозни наистина служебни работи. Там вече процента ще трабва да е доста по-голям ама нейсе.
 
Още от : Темида
30 май 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.