Касим Дал бил подслушван по сигнал за атентат срещу Местан

OFFNews 24 ноември 2015 в 12:15 3966 3

Касим Дал е бил подслушван незаконно заради сигнал за подготвяно убийство на Лютви Местан. Това заяви председателят на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов.

Основателят на Национална партия "Свобода и достойнство" (НПСД), която е част от Реформаторския блок, е подслушван по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, стана ясно от обясненията на Атанасов, който днес беше призован като свидетел по делото слещу бившия председател на СГС Владимира Янева. Тя е подсъдима по аферата "Червей".  

Скандалът около нерегламентираното подслушване и следене на централния полицейски регистър тръгна именно след интервю на Атанас Атанасов. Тогава той заяви, че незаконно са подслушвани протестиращи. Сега се оказа, че Атанасов и шмол предвид подслушването на Касим Дал.

Според него вече е доказано, че спрямо отцепника от ДПС незаконно са били прилагани СРС-та. Пред журналисти Атанасов уточни, че не е знаел за името на разработката и обясни, че Дал всъщност е подслушван по друга разработка. 

По думите му преди парламентарните избори до членове на Реформаторския блок достигнало анонимно писво, в което се посочва, че Дал е подслушван. Впоследствие Атанасов научил, че колегата му бил слушан два пъти по три месеца за подозрение по готвено убийство на лидера на ДПС Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!