Избягал затворник стреля по полицай и изчезна с такси

OFFNews 29 юни 2016 в 14:02 5155 3

Избягал затворник стреля по полицай и избяга с такси

Окръжната прокуратура в Силистра е започнала разследване на случай, при който избягал затворник е стрелял по униформен полицай, а по-късно е отвлякъл таксиметров шофьор, като е избягал с колата му. 

По време на акцията стана ясно, че стрелецът е 41-годишният Димитър Братанов-Кокала, който избягал от в Белене преди месец. По-късно той се барикадирал в къща и продължил да стреля по полицаите. 

Братанов е лежал в затвора да изнудване, закана за убийство и нанасяне на средна телесна повреда, за което е получил присъда от 4 години 6 месеца. Той обаче успял да избяга на 31 май, откогато се издирва. Братанов има повече от 10 присъди, включително и за покушение срещу дома на окръжния прокурор на Силистра.

Днес той бил забелязан от полицейски патрул, който го проследил, за да го задържи. В момента, в който той видял полицаите обаче, влязъл в такси и насочил пистолет към главата на шофьора – бивш полицай. Така започнало преследане, при което Братанов стрелял по патрулката, след което слязъл от таксито и се скрил в двора на къща.

Районът веднага бил отцепен, а на място дошъл и зам. окръжният прокурор на силистра. След 40 минути преговори, Братанов се предал. В момента тече разследване за отвличане, за отправяне на закана за убийство и за опит за убийсво на служители. Отделно ще бъде повдигнато и обвинение за бягство от затвора. Предстои Братанов да бъде върнат в затвора, за да доизлежи присъдата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

29.06 2016 в 15:04

"По време на акцията стана ясно, че стрелецът е 41-годишният Димитър Братанов-Кокала, който избягал от в Белене преди месец. По-късно той се барикадирал в къща и продължил да стреля по полицаите. "

Напълно възможно е аз да не съм разбрал за какво става въпрос , но искате да кажете , че тоя седи барикадиран в къща от един месец и органите реагират сега ?