Етичната комисия към ВСС ще проверява дали има "шпиц-команда" в следствието

OFFNews 22 февруари 2016 в 17:40 4367 8

Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще провери дали са верни твърденията на следователя Бойко Атанасов за "шпиц-команда" в следствието, която се отчита на главния прокурор Сотир Цацаров. 

Това съобщи председателят на комисията Ясен Тодоров. 

След като в интервю за "Биволъ" Бойко Атанасов от Следствения отдел към Софийска градска прокуратура обяви, че „шпиц-команда“ от 5-6 следователи в следствието се занимава с делата за политическа корупция и престъпления по високите етажи на властта и се отчита лично на Цацаров, главният прокурор поиска ВСС да направи пълна проверка на твърденията му.

Етичната комисия ще изпрати запитвания до градския прокурор Христо Динев и до Сотир Цацаров да изразят становище по твърденията на Атанасов. Становище ще се иска по думите на Атанасов за това, че делата се разпределят на "неслучаен принцип", обясни Ясен Тодоров.

Самият Бойко Атанасов ще бъде повикан за изслушване пред комисията на 7 март, а след изслушването ще се прецени дали има нужда от продължаване на проверката, или може да се вземе крайно становище по въпроса, подчерта Тодоров. 

Председателят на Етичната комисия каза още, че Атанасов е направил грешка за един от случаите, които описва в интервюто, но не уточни за кой случай именно говори. 

По повод твърденията на Атанасов, че е сезирал Етичната комисия, след като са му разпределени три последователни дела в една и съща секунда, но ми е отговорено, че според проверка делата не били разпределени по едно и също време, Тодоров заяви, че ако е необходимо, ще се направи повторна проверка на случая. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

8

Jinx

04.10 2016 в 20:08

Не ми е ясно защо Цацаров и прокуратурата си губят времето с провокациите на Бивол ами не се занимават с наистина важни неща.

12860

7

newfoundland

04.10 2016 в 18:42

Щом интервюто е дадено за Бивол, значи е нарочно направено и с цел. Не трябва да се толерира поръчковата журналистика.