Божидар Димитров оставя да бъде осъден от Лютви Местан

OFFNews 10 октомври 2016 в 12:06 4349 4

Директорът на НИМ Божидар Димитров е дал нареждане на адвоката си да загуби делото, което се води срещу него от лидера на ДОСТ Лютви Местан

Местан обяви публично, че ще заведе дело срещу Димитров затова, че в ефир го нарече турски шпионин.

"Препоръчвам на Лютви Местан, ако спечели иска си за клевета, да внесе парите за реставрация на Голямата базилика в Плиска, за да поправи поне частично престъпленията на своите деди. С това ще покаже, че той се извинява за допуснатите исторически престъпления в началото на 15 век от неговите прадеди и иска те да бъдат макар и частично поправени" — така се обърна Димитров към Местан, когато разбра, че ще го съди за клевета.

Местан се зарече да съди директора на НИМ за 681 лева – датата на създаването на българската държава.

И днес Димитров уведомява с писмо до медиите, че Лютви Ахмед Местан е дарил 1000 лв. за реставрацията на Голямата базилика в Плиска.

Тъй като Лютви Местан е заявил, че ще дари обезщетението, ако спечели делото. За да не плаща допълнителни суми, ако загуби делото, Божидар Димитров предлага да постигнат извънсъдебно споразумение, т.е. да заплати сумата, която Лютви Местан ще дари.

„Екипът, който ръководи Божидар Димитров за реставрацията на базиликата, сърдечно благодари за проявената отзивчивост. Името на Лютви Местан ще бъде отбелязано на плочата с имената на дарителите, която ще бъде поставена на входа на най-голямата християнска базилика до ХV век и майка на всички български църкви“, казва още директорът на НИМ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови