Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

3 години затвор за бургазлия, сгазил момиче на пешеходна пътека

OFFNews - Бургас 11 февруари 2016 в 19:44 4760 1

Снимка burgasinfo.com

Атанас Щерев

4 години и половина лишаване от свобода определи Бургаският окръжен съд за Атанас Щерев.

Той бе признат за виновен за това, че на 5 януари 2014 г., малко след 18:30 ч., блъска с колата си пресичащата на пешеходна пътека бургазлийка Антоанета Димитрова.

18-годишното момиче получава тежки травми, изпада в мозъчна смърт и пет дни по-късно умира в болницата.

Самият Щерев призна вината си и делото се гледа по съкратеното съдебно следствие. Така присъдата бе редуцирана на 3 години затвор.

Станимира, сестрата на починалата Антоанета, подчерта, че Щерев така и не ги е потърсил през тези две години за някакво извинение или съчувствие.

Три експертизи доказаха, че той е виновен. Сестра ми минава по пешеходната пътека, той не я вижда, с несъобразена скорост е, връхлита върху нея. Съответно – тя почина на същия ден. Мозъчната смърт, по нашето законодателство, си е реална смърт", каза Станимира Димитрова.

Едва днес в съдебната зала Щерев се извини на почерненото семейство. Призна, че не е имал смелостта досега да го направи. Въпреки това адвокатите му поискаха условна присъда, като единият от мотивите им е, че той се е опитал да помогне на Антоанета и да й осигури лечение в чужбина. След това поел разноските по погребението. Близките на момичето определиха това като цинично:

Как ще помогне? Ние отиваме сутринта в 9 ч. в болницата и докторът ни поднася съболезнования. Каза – детето за нас е с мозъчна смърт, дълбока кома

Прокурорът по делото бе категоричен, че смекчаващите вината обстоятелства не могат да вземат превес и удължаването на досъдебното производство е било по вина на подсъдимия.

Семейството на починалото момиче ще обжалва присъдата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!