Президентът открива ежегодния форум за технологии Webit

OFFNews 25 април 2017 в 06:54 2824 2

Радев открива ежегодния форум за технологии Webit

Президентът Румен Радев ще открие ежегодния форум Webit за технологии, иновации и инвестиции. Държавният глава ще открие осмото издание в сградата „Джон Атанасов“ на София тех парк.

Осмото издание на форума ще събере на територията на първия научно-технологичен парк в България представители на бизнеса, технологиите, науките и политиката.

Участниците във форума, който ще продължи до 26 април под патронажа на президента, ще обсъждат теми, свързани с маркетинга и иновациите, мобилността, изграждането на „умни“ градове, дигиталната трансформация, както и „облачните услуги“, киберсигурността, безопасността на личните данни и други. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще бъде говорител и ще изнесе презентация в панела Smart Cities Summit, който ще започне в 11.00 часа.

На събитието ще присъства Ермано Санчес Руиво – съветник на кмета на Париж Ан Идалго, проф.Флавия Марцано – общински съветник, Рим, Любо Бешлич – кмет на Мостър, Мосна и Херцеговина, Ван Ганг – министър на науката и технологиите на Китай и др. Ще присъстват и кметовете на Бургас Димитър Николов, на Габрово – Таня Христова, на Стара Загора – Живко Тодоров, на Ловеч – Корнелия Маринова.

На 25 и 26 април фестивалът ще събере в София Тех Парк 4806 посетители от над 90 държави, а повече от 300 лектори ще споделят безценен опит от водещите световни компании. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

25.04 2017 в 10:42

Участниците във форума, който ще продължи до 26 април


Обикновено "ще продължи" би трябвало да се използва за да се обозначи един по-дълъг период от време. А то форума е днес и утре. По-малко от 36 часа. Колко "ще продължи"?
 
X

Подкастът на OFFNews