Microsoft официално представя Windows 10

ОFFNews 21 януари 2015 в 13:42 11967 2

Днес вечерта официално ще бъде представена публично бета версията на новата операционна система на Microsoft Windows 10.

Вероятно на днешното събитие представителите на Microsoft Тери Майерсън, Фил Спенсър, Джо Белфиоре и Сатя Надела ще разкажат какво се крие зад думите "универсална операционна система". 

Новата стратегия наречена OneCore ще издигне гъвкавостта на приложенията на ново ниво като се предвижда те да работят на устройства от най-различни форми и размери - от малките 4-инчови смартфони, до гигантските 80-инчови монитори, включително таблети и Xbox. Освен това Microsoft ще покаже дългочакваната сензорна версия Office за Windows и Windows Phone. 

Новата операционна система ще замести не особено популярната Windows 8, която според създателите си е изпреварила времето си.

Подмяната на менюто Start от началния екран с големи интерактивни полета, плъзгащи се менюта, заемащи целия екран приложения на Windows 8 и тъчскрийн интерактивност разочароваха потребителите на настолни и преносими компютри.

Ако има нещо, което се знае със сигурност за Windows 10, това е, че менюто Start  вече няма да липсва.

Мери Джо Фоли (Mary Jo Foley) от Znet, която се е доказала през годините като надежден източник на вътрешна информация за продуктите на Microsoft, съобщи, че предварителната версия на Windows 10 за мобилни устройства може да се появи през февруари.

Презентацията ще започне в 19:00 българско време и ще бъде предавана онлайн на сайта на Microsoft.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!