HTC и VIVACOM анонсираха смартфоните U Ultra и HTC U Play

OFFNews 10 март 2017 в 15:30 2896 0

Телеком разработчикът HTC представи официално у нас иновативните си смартфони HTC U Ultra и HTC U Play, съвместно с българския оператор VIVACOM. Двата модела се отличават с 16 мегапикселова предна камера, както и ултра тънка и много издръжлива 3D стъклена повърхност, изработена от Corning Gorilla Glass. Смартфоните ще дебютират в магазините на VIVACOM в началото на следващата седмица като HTC U Play ще се предлага ексклузивно в търговската мрежа на оператора.

Заедно с тях HTC анонсира и своя нов „умен“ асистент HTC Sense Companion, който е вграден в двата нови телефона и им позволява да „общуват“ със собствениците си посредством втори 2-инчов дисплей, разположен над основния. Той информира потребителя за активните приложения, най-често използваните контакти, часа и датата.

HTC Sense Companion е базиран на изкуствен интелект, който използва информация от различни източници и се учи от навиците на потребителите. С времето на ползване телефонът запомня предпочитанията на притежателя си, улеснявайки не само комуникацията му със света, но и ежедневието, в което смартфонът „участва“ активно. Така например, виртуалният асистент, ще напомни на собственика си да вземе топли дрехи, в случай че времето навън е студено или да се погрижи за батерията, ако му предстои дълъг път.

Още една иновация в новите смартфони е вграденият софтуер HTC U Sonic, който анализира вътрешното ухо на потребителя и с подобен на сонар импулс адаптира звука към него.

HTC U Ultra и HTC U Play ще се предлагат в два цвятан – BrilliantBlack и IceWhite. Корпусът на двата модела е изработен от метал и стъкло, които са съчетани по такъв начин, че да имитират течност. Още една любопитна подробност е, че повърхността на задния панел е толкова гладка, че спокойно може да се използва като огледало.

HTC U Play е снабден с процесор Octa-core и чипсет MediaTek Helio P10, оперативната му памет е 3GB, а вградената – 32GB. HTC U Ultra от своя страна е с процесор Snapdragon 821, 4GB оперативна и 64 GB вградена памет. Предната камера на двата модела може да превключва между два режима – на заснемане с 16MP висока резолюция или 4MP ултрапиксел режим за най-добрите снимки при ниска осветеност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови