Apple представи Iphone 6. И най-сетне има голям екран (снимки)

Николаос Цитиридис 09 септември 2014 в 21:05 31427 27

Преди броени минути Apple представи Iphone 6 и Iphone 6 Plus. Новите модели на компанията освен с продуктивността си, вече могат да се похвалят и с големината на екрана си - обикновената версия разполага с 4.7-инчов екран, а Plus - 5.5 инча.

По този начин Apple официално хвърли ръкавицата на компании като Samsung, HTC и Sony, които пък от своя страна от години са на пазара на фаблети, който задоволява и най-претенциозния потребител.

Корпусът на устройствата е и коренно различен от това, което сме свикнали да гледаме през последните години. Apple сложиха край на ръбовете и днес можем да видим Iphone 6 със заоблени краища, вместо правоъгълния вид, който телефоните на Apple имаха до преди година.

iPhone 6 ще разполага с нов чип на процесора - отново 64-битов като 5s, но изработен по 20-нанометров производствен процес. Името му е Apple A8 и е с 20% по-бърз при изчислителните процеси и с 50% по-бърз при графичните.

И двете устройства ще разполагат с 8-мегапсикселова камера, а Plus версията ще има оптична стабилизация - изцяло нова за потребителите на Iphone опция.

Рам паметта по традиция ще остане 1 GB.

Новите Iphone смартфони ще бъдат пуснати в продажба в глобален мащаб от 19-ти септември.

Заедно с двете устройства на бял свят бе показана и новата операционна система за мобилни устройства - IОs8.

От Apple отново са заложили на мотото си "Щом работи, не го пипай", като в IOs8 ще видим предимно системни модификации, отколкото визуални.

Новата операционна система ще се появи на възможните устройства на 17 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!