Зетят на Тръмп се срещал с шефа на санкционирана руска държавна банка

ОFFNews 28 март 2017 в 11:38 2494 2

Снимка Bloomberg

Руска банка, попадаща в списъка с икономически санкции заради намесата на Русия в Украйна, призна, че нейни представители са се срещали с зетя и съветник на Доналд Тръмп Джаред Къшнър през декември, предава Ройтерс. 

От руската държавна банка Внешекономбанк са преговаряли с Къшнър през миналия декември. В изявление Внешекономбанк уточняват, че са се срещали с представители на финансови институции в Европа, Азия и Америка при изготвянето на новата си стратегия.   

Това не е първият контакт на Къшнър с руски представители. През декември той се е срещал и с посланика на Русия във Вашингтон Сергей Кисляк. След като разговарял с Кисляк в "Тръмп Тауър" на среща, в която участвал и подалият оставка бивш съветник по национална сигурност Майкъл Флин, съпругът на Иванка Тръмп се срещнал и с директорът на "Внешекономбанк" Сергей Горков.

Горков е назначен на поста си от Владимир Путин през 2016 г. Той е завършил академията на Федералната служба за сигурност (ФСБ). 

36-годишният Къшнър вече се съгласи да свидетелства пред комисия на Сената, разследваща предполагаемата руска намеса в американските президентски избори. 







Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови