Земетресенията в Индонезия взеха пет жертви

Вероника Шербанова 12 април 2012 в 10:04 1112 0

Земетресенията в Суматра вчера причиниха смъртта на петима души. Снимка: БГНЕС
Земетресенията в Суматра вчера причиниха смъртта на петима души. Снимка: БГНЕС

Петима загинаха, а едно дете получи тежки наранявания след вчерашните земетресения на остров Суматра, съобщи РИА Новости. Жертвите са от различни райони на провинция Ачех.

Серия от трусове разлюля Индонезия в сряда. Най-силният от тях беше с магнитуд 8,6. Веднага след вторичния трус със сила 8,2 по Рихтер вълна цунами с височина 1 метър заля бреговете на остров Ниас, на 100 км от Суматра.

По последни данни са загинали петима души. Поне двама от тях са починали от сърдечен удар и един - от шок. Дете получи сериозни наранявания, като падна от дърво.

Най-засегнати от стихията са провинция Ачех, западната и северната част на острова. За оказване на помощ в тези райони индонезийските власти са изпратили пет военни кораба.

През декември 2004 година бреговете на Суматра бяха разтресени от най-силното на планетата земетресение за последните 40 години. Трусовете предизвикват десетки вълни цунами. Над 280 000 души намират смъртта си, една трета от които деца, 14 000 са обявени за изчезнали, а повече от милион хора остават без дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови