Загадка. Освободен ли е от ареста Васил Божков (допълнена)

OFFNews 16 февруари 2020 в 15:23 12347 5

Мистерията около съдбата на бизнесмена Васил Божков се заплете, след като изтекоха взаимно изключващи се данни дали е освободен от ареста или не.

Бизнесменът Васил Божков е освободен от ареста в Абу Даби, съобщи БНТ. От Външното министерство обаче нямат информация за освобождаването му.

Според източници на "По света и у нас", след като е прекарал малко повече от две седмици в Център за задържане, властите са удовлетворили молбата му да бъде освободен, докато трае процедурата по разглеждане на искането за екстрадиция.

На Божков е забранено да напуска ОАЕ и му е отнет задграничния паспорт. От МВнР са коментирали, че България не е уведомявана от ОАЕ г-н Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланик Богдан Коларов е отправил спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева се изненада, че Божков е бил в арест две седмици. Според нея практиката е да бъде взет паспортът на определения човек. Тя допълни, че молбата за екстрадиция ще бъде преведена до понеделник, когато ще бъде предадена на правосъдното министерство, за да се задейства процедурата. 

Преди дни стана ясно, че Васил Божков е потърсил помощ от Русия за освобождаването си от ареста.

По информация на БНР България е уведомена, че бизнесменът е с отнети документи в Обединените арабски емирства (ОАЕ). 

Към момента информацията за това дали Божков е пуснат на свобода не е потвърдена официално от нито една институция у нас. Самият Божков беше задържан в края на миналия месец, след като беше обявен за издирване от България.

Очаква се по-късно разследващите да поискат официална информация от Обединените арабски емирства дали наистина Божков е пуснат на свобода.

В българското МВР до този момент също няма данни за освобождаването на собственика на Нове холдинг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7800

5

Брок

17.02 2020 в 10:10

Тя Сийчето ша обади, що е то хибридна война и с каквоз се яде...

705

4

order

17.02 2020 в 05:36

ЗНАЧИ, на фона на БАЙОНЯ, ГЕШТАПО и цялата ШАЙКА....ЧЕРЕПА може да е всекакъв, но в очите на народа вече изглежда като един РОБИН ХУД!!!!!
Защо ли ги ручахте жабетата напразно!!!!!

705

3

order

17.02 2020 в 03:51

А ЗАЩО ли тоя УМЕН и богат човек като ЧЕРЕПА ще отиде точно в ОАЕ за да го фащат и връщат на байхОЙя и ГЕШТАПО от които бяга всъщност!!!!!

705

1

order

16.02 2020 в 19:30

А той въобще бил ли е в затвора или може би само паспорта да му е взет временно!!!!