"Вашингтон пост": Зетят на Тръмп искал секретен канал за връзка с Русия

OFFNews 27 май 2017 в 14:05 5387 6

Зетят на Доналд Тръмп и негов съветник Джаред Къшнър предложил да установи секретен канал за комуникация между Вашингтон и Москва при преходния екип, като се използват руските дипломатически сгради в САЩ.

Това е докладвал руският посланик в САЩ Сергей Кисляк на началниците си пред декември миналата година, твърди "Вашингтон пост", позовавайки се на свои източници, запознати с доклади на разузнаването за прехванати руски комуникации.

Изданието подчертава, че това е очевиден опит да се защитят срещу подслушване разговорите преди встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп. 

Мъжът на Иванка Тръмп направил предложението на среща с посланика на 1 и 2 декември 2016 г. в Тръмп Тауър в Ню Йорк. На срещата е присъствал и бившият съветник за националната сигурност на Тръмп Майкъл Флин, който беше принуден да подаде оставка през февруари, защото излъгал за контактите си с Кисляк. 

Според докладите Кисляк е бил втрещен от предложението, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

През март от Белия дом потвърдиха, че Къшнър и Флин са се срещали с Кисляк в Тръмп Тауър. Срещата е във фокуса на разследването на ФБР за връзки на Тръмп и негови приближени с Москва. Разследва се и друга среща - на Къшнър с руския банкер Сергей Горков. 

Вчера стана ясно, че ФБР е започнало разследване срещу Къшнър за руска намеса на президентските избори.

Зетят на Тръмп вече предложи да говори пред Конгреса на САЩ за срещите си Кисляк и Горков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

6

ovgun

27.05 2017 в 23:03

И какво нередно има в това двете най-големи държави да си комуникират и разбират? Някои хора още са в студената война...

29216

3

Лопе де Вега

27.05 2017 в 15:12

Имат нужда от сигурен канал за връзка и от защита срещу изтичане на информация. ФБР и ЦРУ никога не са заслужавали особено доверие в този смисъл, особено ЦРУ. Голямата грешка на Кушнер е, че не е използвал израелското посолство за посредник. Израелците така и така ще научат всичко, а руснаците много по-лесно ще възприемат информация от тях.

Поздрав!

10564

2

ultra-73

27.05 2017 в 15:09

КириякСтефчовците станаха на мода и в САЩ! Никога не е късно да станеш за резил, но все пак американските безродници чувствително се различават от нашите русофилистици, по една линия: едните го правят заради бизнес-интереси, а другите от робска психика и за копейки!

63994

1

Red or Dead

27.05 2017 в 14:50

Хвала на зетя, НО скоро и на него PURE EVIL ще приложи позната процедура от .....FACE/OFF!