ВМРО-ДПМНЕ печели предсрочните парламентарни избори в Македония

OFFNews 13 декември 2016 в 08:01 4161 3

ВМРО-ДПМНЕ печели предсрочните парламентарни избори в Македония

Управляващата в Македония партия ВМРО-ДПМНЕ на бившия премиер Никола Груевски печели предсрочните парламентарни избори. Това сочат официалните резултати, оповестени от Държавната избирателна комисия в Скопие, съобщава БНР. В новия 120-местен парламент ВМРО-ДПМНЕ ще има 51 депутати, опозиционната СДСМ печели само 2 депутатски места по-малко - 49. Следват 4 по-малки албански партии - Демократичният съюз за интеграция с 10 места, Движението Беса - 5 мандата, Демократичната партия на албанците - 2 места и Албанският алианс - също 2 депутатски места.

Това не е една обикновена победа след всичко, което се случи през последните две години и половина. На тези избори спечели Македония, това каза председателят на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски в щаба на партията. Той добави, че ще работи за преодоляването на разделението в македонското общество.

Върховният представител по въпросите на сигурността и външната политика на ЕС Федерика Могерини и еврокомисарят по разширяване Йоханес Хан призоваха за бързо сформиране на правителство, а опозицията да бъде активен участник в политическия живот на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

3

дръндьо

13.12 2016 в 09:45

Изглежда Балканите са трънали по пътя на диктаторските режими:
Турция - Ердоган султан
България - Н.В. Бойко Борисоооф
Гърция - Ципрас келеме
Македония - Груйо хитреца
Нищо добро не се очаква в региона...