В Турция: прокурор иска 18 години затвор заради плюнка в пицата

OFFNews 23 януари 2020 в 16:31 3111 0

Снимка DHA

Разносвач на пици в турския град Ескишехир се изплювал в храната и заснемал това с телефона си, поради което бе изправен пред наказателния съд, без преди това да е бил арестуван.

Прокурорът поиска 18 години затвор за него, като повдигна две обвинения, предаде агенция DHA.

На 24 декември 2017 г. Бурак С. отива с мотора си да доставки поръчка на домашен адрес, отваря кутията и се изплюва върху пицата. Камерата за видеонаблюдение във входа на блока обаче заснема момента, в който той плюе и записва с телефона си това. После се качва до 5-ия етаж и предава доставката.

Племенникът на собственика на блока вижда случващото се на видеозаписите на камерата и съобщава на човека, направил поръчката, след което сигнализира в прокуратурата. Разносвачът е уволнен от работата си във фирмата.

На днешното 5-о поред съдебно заседание по делото Бурак С. и потърпевшият с наплютата пица не се явиха в залата. Прокурорът поиска от 2 до 15 г. затвор заради престъплението, с което „чрез добавяне на отрова или други вещества към всички видове храна за консумация може да бъде застрашен животът и здравето на хората“. За другото престъпление – увреждане на имущество, в случая пицата, магистратът пледира за лишаване от свобода от 4 месеца до 3 години.

Разносвачът вече е платил 4 000 турски лири за увреждането на чуждото имущество и застрашаването на човешкото здраве.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови