В САЩ забраниха на семейство да кръсти детето си Аллах

OFFNews 28 март 2017 в 15:07 2363 3

Снимка Pixabay

Правозащитници в САЩ ще съдят щата Джорджия, след като властите там забраниха на семейство да даде името Аллах за фамилия на детето си, предаде Франс прес.

Елизабет Хенди и Билял Уок искат да добавят към името на дъщеря им - Залиха Грейсфул Лорейна, фамилията Аллах, с доводите, че това е благородно име и няма общо с религиозни мотиви.

Според законите на щата детето трябва да носи или фамилното име на бащата, на майката, или комбинация от двете имена. Местният клон на организацията Американски съюз за гражданските свободи внесе жалба срещу отказа на щатските власти.

"Не е работа на правителството да казва на родителите как могат или не могат да кръщават детето си", заяви Андреа Йънг, изпълнителната директорка на организацията.

Родителите се оплакват, че досега не са получили от местните власти свидетелство за раждането на детето, нито социално-осигурителен номер за него.

Източник: БТА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

28.03 2017 в 17:19

"Защо не „Луцифер“? Звучи много по-елитно"
Морнинг Стар направо.
Иначе по-темата, няма как да не се вижда тенденция в действията на вечните "протестъри", понеже ако някой в Германия, Австрия или дори САЩ иска да си кръсти детето Адолф Хитлер, или Йосиф Сталин, определено няма да получи такава подкрепа .....
Другото което е многозначително, много рядко, можете да срещнете Алах като име при мюсюлманите, обикновено е в комбинация с други думи, като образуват словосъчетание от сорта на Благословен от Алах и така на татък.
Все едно аз да искам да дам фамилия на детето си Бог, понеже точно това означава Алах, буквално преведено.
Очевидно е, че се търси сензация.....ФЕЙК!!!

16193

2

SC

28.03 2017 в 15:41

Защо не „Луцифер“? Звучи много по-елитно.