В Белгия, Франция и Испания арестуваха помощници на атентаторите от Париж и Брюксел

OFFNews 26 април 2017 в 12:35 1915 0

Властите в Белгия, Франция и Испания са арестували 13 предполагаеми съучастници на извършителите на атентатите в Париж и Брюксел през 2015 г., съобщи БТА. 

В Белгия и Франция са били задържани 10 души, за които се предполага, че са свързани с осигуряването на оръжията, използвани от Амеди Кулибали при нападението срещу магазина за еврейски храни в Париж преди две години. След нападението се появи информация, че той е купил използваните оръжия в Брюксел. 

В Испания вчера са били задържани трима души, за които се твърди, че са били съгледвачи за атентатите в Брюксел от март миналата година. Те вероятно са наблюдавали летището и метрото в белгийската столица, съобщават властите. Тримата напуснали Брюксел ден преди нападенията на 22 март.

Задържането на тримата мароканци в Барселона било осъществено в резултат от съвместната работа на властите в Белгия, Испания и Мароко. Тримата били приятели на брата на един от основните организатори на атентатите в Брюксел. Един от задържаните бил братовчед на братята Ибрахим и Халид Бакрауи, които се взривиха на летището и в метрото в белгийската столица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови