Учен от НАСА към Тръмп: На глобалното затопляне не му пука за изборите

OFFNews 17 ноември 2016 в 10:38 5172 3

Д-р Гавин Шмит

Учен от НАСА заяви, че Доналд Тръмп греши, ако мисли, че не се случват климатични промени и предупреди, че няма да търпи никаква намеса в работата на американската космическа агенция.

Преди избраният за президент на САЩ Тръмп е заявявал, че предупрежденията за глобално затопляне са измама, разпространявана от Китай. Той обеща и да отмени ратификацията на Споразумението от Париж.

В резултат учените се заеха със задачата да убедят Тръмп, че климатичните промени са реални, а не измислица, преди встъпването му в длъжност в началото на следващата година.

Д-р Гавин Шмит, директор на Института за космически изследвания Годард, даде да се разбере, че има съюзници във федералните научни агенции. Той публикува и графика, която показва нови данни от НАСА, според които последният месец е бил вторият най-топъл октомври в историята. 2016-а пък е най-топлата година. "Няма изненада в това, затоплянето на планетата не се интересува от избори", написа той в Туитър.

В интервю за "Индипендънт" д-р Шмит, който е роден в Лондон, каза: "Климатът се променя. Може да се опитате да го отречете, може да посочите хора във властта, на които не им пука от това, но природата има последната дума по този въпрос".

Това е нещо, с което трябва да се справим рано или късно и е по-добре да го направим по-рано. Нямаме избор, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

17.11 2016 в 11:28

Глобалното затопляне е поредната шашма, с която да ни държат в страх и да се канализират едни пари...

14355

2

neverland

17.11 2016 в 11:04

Схемата я има...разни програми и проекти за зелени енергии...лобиране за налагане на зелени технологии. Производство и продажба на скъпата зелена енергия...
Просто корпорациите искат да си намерят пазари за новите си технологии и продукти.

Наистина има нещо преекспонирано и изопачено в цялата история със затоплянето.
 
X

Да помогнем на украинските деца!