Убиха с граната спящо дете в Швеция

OFFNews 23 август 2016 в 08:30 16897 3

Снимка EPA

Осемгодишно дете беше убито с граната, която била хвърлена в апартамент в шведския град Гьотеборг, съобщи полицията.

Юсуф Уорсейм от Бирмингам, Великобритания, спял в дневната в жилището на свои роднини, на които бил на гости.

Уорсейм е починал от раните си същия ден в болница.

От полицията заявиха, че нападението може да е свързано с вражда в подземния свят. Мъж, осъден за убийство, станало в района миналата година, е регистриран като живеещ на адреса. Юсуф обаче не е бил член на семейството, регистрирано там.

"Ще трябва да видим дали мотивът за убийството е свързан с това. Нашата версия е, че е възможно да е така", каза говорителят на полицията Томас Фуксборг.

Най-малко пет деца и няколко възрастни са били в апартамента, когато гранатата влетяла вътре. Майката на момчето, сестра му и брат му са били в същата стая, когато е станало нападението. Те имат леки наранявания.

Фаталната стрелба през март 2015 г. стана в кръчма в Гьотеборг и беше част от вендета между сомалийската общност в Гьотеборг. Осем души бяха осъдени за нея по-рано този месец на 7 г. затвор до доживотен затвор.

Нивото на престъпността в Швеция е ниско, но полицията има трудности при справяне с насилието в по-бедните квартали в Стокхолм, Гьотеборг и Малмьо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12830

3

Traian Savov

23.08 2016 в 20:44

това не е терористичен акт разбира се, просто на някой му се е до хвърляло гранати, но спокойно няма данни за терористични наклонности, или за връзки с някоя терористична група..

12678

2

ovgun

23.08 2016 в 14:59

Бомбаджиите и резачите на глави налазиха Европа.

9918

1

Пешо

23.08 2016 в 09:32

И тия са ни пример за общество ?