Турция приветства американската атака в Сирия

ОFFNews 07 април 2017 в 10:54 2993 1

Турция гледа на ракетните удари в Сирия като на позитивно развитие и твърди, че международната общност трябва да поддържа позицията си срещу варарството на сирийското правителство, заяви вицепремиерът Нуман Куртумлуш, цитиран от "Хюриет". 

"Както нашият президент ясно заяви, не искаме само да чуваме думи, но и да виждаме действия. В това отношение ударът на САЩ срещу военна база е значим и смислен. Все пак международната общност трябва да поддържа своята позиция срещу варварството на режима на Асад, докато той не е способен да навреди на гражданите си повече. Следователно ние приветстваме това действие, но смятаме, че режимът на Асад трябва да бъде цялостно наказан в международното пространство", кара Куртумлуш. 

По-рано турският президент Реджеп Таийп Ердоган поздрави Доналд Тръмп за изказванията му за потенциална интервенция в Сирия. 

"Благодаря на Тръмп, но това не трябва да остане неизпълнено. Ако наистина се предприемат действия, ние сме готови да свършим своето", коментира Ердоган ден преди ударите. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови