Тръмп смени смартфона си, за да чати в Туитър

OFFNews 30 март 2017 в 08:30 4163 4

Тръмп смени смартфона си, за да чати в Туитър

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се е отказал от предишния си смартфон с операционна система "Андроид" и е преминал на "Айфон", производство на корпорацията "Епъл", каза снощи директорът на Белия дом по социалните мрежи Дан Скавино, съобщава БТА, като се позовава на ТАСС.

"Тръмп използва новия си iPhone от две седмици, за да чати в Туитър", писа Скавино в официалната си страница в мрежата.

Както бе съобщено по-рано, Тръмп смени личния си телефон "Галъкси" на южнокорейската компания "Самсунг" със служебен още през януари, след като влезе в Белия дом. Сменен бе и номерът на президента, който е известен само на тесен кръг хора. После обаче се разбра, че държавният глава продължава да използва стария си апарат, включително и за общуване с избирателите чрез социалната мрежа Туитър.

От пресата не убягна, че веднъж Тръмп използва светкавица, вградена в неговия "Галъкси", по време на брифинг в неговата резиденция "Мар-а-Лаго" във Флорида. Това обстоятелство разтревожи конгресмените. Двама от тях изпратиха писмо до министъра на отбраната Джеймс Матис през февруари, като му обърнаха внимание, че незащитеният "Галъкси" на президента е уязвима мишена за хакери.

Новият президент е известен със склонността си да общува с американците в социалните мрежи. Тази опция, обаче, както и редица други, трябва да отсъстват от служебния му телефон по съображения за сигурност. Това означава, че Тръмп продължава да ползва резервния си iPhone, за да има възможност без затруднения да влиза в Туитър. 

ТАСС припомня, че през февруари м.г. републиканецът Тръмп, още по време на предизборната кампания, призова за бойкот на продукцията на "Епъл" заради отказа на компанията да помогне на следователите от ФБР да "пробият" смартфона на терориста от Сан Бернардино.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12359

3

kibrito

30.03 2017 в 09:46

Явно не е достатъчно умен, за да борави с Андроид, та си е взел телефон който става само за игри и чат - плъзни наляво-надясно.

16193

2

SC

30.03 2017 в 09:30

Дали ще е „Самсъм“ или „Въйфон“, все в Китай е произведено. Ако наистина иска нещо американско и невъзможно за хакване, да му намерят един Motorola DynaTAC. При нужда ще може да го ползва и за самозащита.

77927

1

El Commandante

30.03 2017 в 09:08

То щото нали за Андроид нема Туитър, да...