Тръмп поиска НАТО да се заеме с Русия, миграцията и сигурността по източните граници

OFFNews 25 май 2017 в 18:31 6292 8

НАТО трябва да отдели огромно внимание на тероризма, миграцията, заплахата от Русия и сигурността по източните ни граници. Това обяви американският президент Доналд Тръмп при откриването на паметник в централа на НАТО, създаден от останки от разрушените кули на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк.

Тръмп посочи, че паметникът напомня не само за понесените загуби, но и за проявената смелост впоследствие и за онова, което обединява страните от Алианса. Той призова за минута мълчание в памет на загиналите при атентата в Манчестър и повтори, че той е дело на "нещастници".

Това бе ужасно нещо, показа дълбочината на злото, лицето на терора, това бе варварско нападение срещу нашата цивилизация, каза още президентът на САЩ. 

Молим се за близо 3000 невинни жертви, убити от терористите на 11 септември 2001 г., НАТО отговори решително и бързо със задействането на чл. 5 от Вашингтонския договор, припомни Тръмп и призова терористите в нашите общества да бъдат издирени, да бъдат отстранени от обществото и да бъде направено така, че никога да не се връщат.

Хиляди хора навлизат у нас от чужди страни, често не знаем кои са. Трябва да бъдем силни и внимателни, призова Тръмп.

Той поиска държавите в НАТО да започнат да изпълняват финансовите си задължения към организацията.

23 от 28 страни не плащат това, което би трябвало, за тяхната отбрана, това е нечестно към данъкоплатците в САЩ. В последните осем години САЩ плащат за отбрана повече, отколкото всички останали в НАТО, посочи Тръмп.

Ако държавите от НАТО изпълнят ангажимента си, ще бъдат много по-силни пред заплахата от тероризма, каза още той. 

По време на церемонията генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че "най-голямата сила на НАТО е връзката между Европа и САЩ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

8

Hissarion

26.05 2017 в 09:41

С други думи: Купувайте оръжие от нас. Добре, ама Вие няма ли да купите нещо от нас, за да е равноправно партньорството ни? Няма! А ти се дръпни да мина отпреде, бе лешпер!

63994

1

Red or Dead

25.05 2017 в 21:01

АБЕ НЯКОИ ДАЛИ МОЖЕ ДА МИ КАЖЕ,СЛУЧАЙНО ДА СЕ СБЛЪСКВАЛ ИЛИ ДА Е ВИЖДАЛ ТАЗИ ПУСТА....”ЗАПЛАХА ОТ РУСИЯ”.....Един пишман художник от Австрия ги плещише преди години същите мохабети....и всички знаем как свърши...