Тръмп: Вместо да благодари на САЩ, Иран се чувства неуязвим

OFFNews 22 май 2017 в 21:55 4335 6

Снимка AFP

Американският президент Доналд Тръмп отправи критики към ужасяващото според него ядрено споразумение с Иран, което по думите му позволява на Техеран да се чувства "неуязвим". 

"Вместо да благодарят на САЩ, сега те се чувстват неуязвими", заяви той на среща с премиера Бенямин Нетаняху, цитиран от ДПА и БТА.

"Хвърлихме им спасително въже, дадохме им богатство и просперитет, и възможността да продължават с тероризма", коментира Тръмп.

"Никога не съм споменавал думата или името Израел" на срещата с руския външен министър Сергей Лавров и руския посланик Сергей Кисляк, добави Тръмп в отговор на журналистически въпрос по повод информацията за споделената от него пред Лавров секретна информация, като по този начин може би е компрометирал разузнавателен източник. По-късно американски медии съобщиха, че информацията е била получена от Израел.

"Не съм ги споменавал в онзи разговор. Всички те казват, че съм, така че сте написали още една погрешна статия. Никога не съм споменавал думата Израел", настоя Тръмп.

От своя страна, израелският премиер определи разузнавателното сътрудничество между САЩ и Израел като "страхотно". 

Тръмп и съпругата му Мелания поговориха със съпругата на израелския премиер Сара Нетаняху за медиите, като Нетаняху е изразила съчувствие към тях и ги е уверила, че хората все пак ги обичат въпреки отрицателното медийно отразяване, предаде Ройтерс.

"За разлика от медиите, повечето хора в Израел ни обичат и ние им казваме колко сте страхотен и те ви обичат", казва Сара на Тръмп и съпругата му. Тогава Тръмп отвръща: "Имаме нещо много общо."

"Навсякъде казвам колко сте страхотен", добавя Сара Нетаняху, а съпругът ѝ потвърждава: "Свидетел съм на това."

Тръмп беше силно критикуван от медиите, особено след изненадващото си решение да уволни директора на ФБР Джеймс Коми в момент, когато се води разследване на връзки между между негови приближени и Русия.

Семейство Нетаняху също е в обтегнати отношения с медиите. Израелският премиер дори обвини журналистите, че се опитват да го свалят от власт. 

Думите на Сара Нетаняху бяха бързо споделени в социалните мрежи. Там се озова и уловен от камерите неловък момент. Докато семейство Нетаняху вървят хванати за ръце, Тръмп се пресяга да хване ръката на Мелания, която отблъсва ръката му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

6

neverland

23.05 2017 в 10:32

Кой е Биби? Бенямин ли?

25665

3

Victimized

22.05 2017 в 23:19

Да, но говореше и за това как СА финансират тероризъм, и как Хилъри им била продавала оръжие, а той и счупи рекорда, като го удвои, понеже лудото бабе подписа сделка за 150 милиарда долара,
А относно Иран говореше главно срещу ядреното споразумение.

25665

1

Victimized

22.05 2017 в 22:37

""Хвърлихме им спасително въже, дадохме им богатство и просперитет, и възможността да продължават с тероризма", "


Е, в колко краткосрочен период от време спря да говори истини и започна със стандартните нео-кон глупости.
Тези дето ще продължават с тероризма, са онези дето ви дадоха миналия ден малко над 300 милиарда долара за военно оборудване. Същите, заедно с Катар и този премиер/ на чия държава ОФФ държат да не споменават, може да е ваш премиер???/ с който си се снимал са главните спонсори на крайния Ислям.
Факта, че ислямизацията на Иран бе дело на САЩ, не променя днешната действителност. И то при положение, че всичко е отдавна разкрито и документирано.
Колко щеше да е различно, ако всичките продажни медии решат поне за един ден да отразяват истината, политиците нямаше да издържат и до сутринта. Понеже реално една шепа хора и техните няколко хиляди копои няма как да бъдат фактор срещу 7 милиарда души, но уви .....