Тази вечер протестът на македонските националисти е пред офиса на ЕС в Скопие

Георги Савчев 28 април 2017 в 22:41 4513 2

След като полицията отцепи района около македонския парламент, протестът на националистите в петък вечерта се проведе пред представителството на ЕС в Скопие.

Демонстрацията е организирана от т.нар. гражданска инициатива "За единна Македония". Макар че се обявява за надпартийна, значителна част от нейните активисти са симпатизанти на ВМРО-ДПМНЕ и на бившия премиер Никола Груевски.

Ораторите на митинга пред представителството на ЕС обявиха, че с избирането на Талат Джафери за председател на македонския парламент е "извършен държавен преврат", насърчен от посланик на страна членка на ЕС.

Активистите на "За единна Македония" обвиниха лидера на социалдемократите Зоран Заев, че подарява суверенитета на Македония на чужди държави.

Това е сценарий за унищожение на Македония, твърдят демонстрантите. Те настояват за незабавно провеждане на нови парламентарни избори в страната.

По-рано днес македонското МВР съобщи, че за безредиците в и около парламента в четвъртък са задържани 8 души.

При безредиците са ранени над 100 души. 70 граждани, 22 полицаи и 3 депутати са потърсили снощи лекарска помощ в болниците в Скопие. Допълнително 7 души са лекувани в казармата "Гьорче Петров".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

1

Red or Dead

29.04 2017 в 00:46

Когато идат и сринат до основи посолството на.....пиндостан тогава да ми се обадят.......ТАМ е източника на всичките им злини......ес са жалки техни слуги....незнайно по каква причина....