Северна Корея заплаши да потопи американски атомен самолетоносач

ОFFNews 23 април 2017 в 20:03 8389 6

Снимка US Navy

Северна Корея заяви, че е готова да потопи американски самолетоносач, за да покаже военната си мощ, след като два японски бойни кораба се присъединиха към групата на самолетоносача "Карл Винсън", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди на военноморската група на самолетоносача "Карл Винсън" да отплува към Корейския полуостров в отговор на нарастващото напрежение около ядрените и ракетни изпитания на Пхенян и заплахите на КНДР да нападне САЩ и азиатските им съюзници. САЩ не са уточнили къде се намират бойните кораби, които приближават района.

"Нашите революционни сили са в бойна готовност, за да потопят ядрен самолетоносач на САЩ с един единствен удар", се казва в коментар във в. "Нодон синмун", орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия. Вестникът сравнява самолетоносача с "гнусно животно" и заявява, че един удар по него би бил "реален пример, за да покажем силата на нашата армия".

Коментарът беше публикуван на трета страница на вестника, след статия на две страници как севернокорейският лидер Ким Чен-ун инспектира свинеферма.

По време на посещение в Гърция китайският външен министър Ван И заяви, че вече има достатъчно демонстрации на сила и конфронтации и призова към спокойствие. "Трябва да говорим мирно и рационално", подчерта той в изявление, публикувано от китайското външно министерство.

Ван И заяви, че Китай не разполага със средства за окончателно решаване на ситуацията на Корейския полуостров, но полага всички усилия за възстановяване на диалога, предаде ТАСС.

В петък Северна Корея допринесе за нарастването на напрежението, задържайки американец от корейски произход. С това общият брой на задържаните от Пхенян граждани на САЩ достигна трима, припомня Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11749

6

либеро

24.04 2017 в 04:43

Ще ще...

63994

3

Red or Dead

23.04 2017 в 22:02

Браво на ГОРДИЯ и СМЕЛ КОРЕЙСКИ НАРОД.....с вас сме БРАТЯ!!!
Апропо, де факто “потопяването“ вече е......ФАКТ!!2 самолета които са част от краварския самолетоносач(какво търси той там....мамицата му((......."случайно“ са паднали в морето.....шегувайки се......айде хаирлия да е....днес 2 самолета....утре цялата коруба, а другият уикенд ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ над пентагончето.....ако е все още ....там...

16193

1

SC

23.04 2017 в 20:11

Може. В някоя компютърна анимация.