Руският посланик в САЩ се е срещал и със съветници на Клинтън

OFFNews 13 март 2017 в 08:30 3080 3

Руският посланик в САЩ се е срещал и със съветници на Клинтън

Руският посланик в САЩ се е срещал не само с хора от обкръжението на избрания през ноември за президент Доналд Тръмп, но и със съветници на неговата основна съперничка на изборите, демократката Хилари Клинтън. Това заяви в интервю за американската телевизия CNN Дмитрий Песков - прессекретар на руския президент Владимир Путин.

По думите му хора, свързани с Клинтън, са се срещали много пъти с руския посланик Сергей Кисляк, съобщава БТА. Той направи уточнението, че тези срещи не са били във връзка с президентските избори. "По никакъв начин това не бива да бъде представяно като намеса в изборния процес", подчерта прессекретарят на Путин.

Песков изрази съжаление, че Русия е била демонизирана, във връзка с твърденията на американското разузнаване, че тя се е намесила в изборите в полза на Тръмп.

Няколко сътрудници на президента на САЩ бяха подложени на критики за свои срещи с руския посланик, припомня ДПА. Съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин дори бе принуден да подаде оставка миналия месец.

Новият президент на САЩ изрази желание да работи заедно с Русия, отбелязва ДПА. Остава обаче неясно кога той може да се срещне с руския си колега Владимир Путин.

Възможно е това да стане на срещата на върха на Г-20 в Хамбург през юли, ако пред Путин и Тръмп не се открие по-ранна възможност, предположи Песков.

В интервюто той изрази неудовлетворения от липсата на напредък в отношенията между Русия и САЩ през първите два месеца от мандата на новия американски президент, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че избирането на Тръмп, който като кандидат на републиканците говореше с адмирации за Путин и призоваваше за подобряване на връзките на Вашингтон с Москва, е дало надежди на Кремъл.

"За съжаление ние все още нямаме ясна представа кога ще започне този диалог", каза Песков.

Днес чешкият президент Милош Земан предложи като възможно място за среща между Путин и Тръмп своята извънградска резиденция, замъка Лани, предаде ТАСС.

Това място ще осигури спокойна атмосфера за преговори, обеща Земан.

Песков заяви днес, че досега не са били постигнати каквито и да било договорености за евентуална среща между президентите на Русия и САЩ, отбелязва ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

13.03 2017 в 10:06

Песков просто се е изгаврил с фейк-рупора це-ен-ен.

11178

1

Крушата

13.03 2017 в 09:22

Смятай... И до нея са стигнали или пък сигурно така са я прецакали.
Putin rules the world.